Ontwikkelen en faciliteren van evenementen

Evenementen bieden een goed podium om het publiek te boeien en te binden aan Eindhoven. Eindhoven365 draagt zelf ook bij aan de organisatie van een aantal evenementen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de vorm van het ontwikkelen van een innovatieve app, zoals bij Dutch Technology Week, Dutch Design Week en GLOW Eindhoven. Maar ook door nieuwe evenementen te initiëren en vervolgens aan de stad te geven.

Eindhoven365 heeft enkele jaren geleden het concept It’s Weekend ontwikkeld. De gedachte is dat design, technologie en kennis door het jaar heen zichtbaar en voelbaar worden in de stad. It’s Fashion Weekend is daar een eerste voortvloeisel van. Het doel is om van deze weekenden grootse, toegankelijke evenementen te maken met daarnaast een interregionale aantrekkingskracht.


Eindhoven Mini Maker Faire is een festival waar de typische makers-cultuur van de Brainportregio goed tot zijn recht komt. En waar het publiek een aanstekelijke ontdekkingstocht maakt langs creativiteit en technologie. MAD Emergent Art Center is de organisator. Eindhoven365 helpt hen om het event in een paar jaar naar een hoger niveau te tillen.

Een evenement waar we aan werken, maar waarvan de eerste resultaten nog niet zichtbaar zijn, is het International Festival. Het is onze ambitie om te komen tot een jaarlijks terugkerend festival waarbij de internationals in onze stad en regio centraal staan. Uiteraard moet het evenement gaan plaatsvinden op The International Boulevard. Dit event wordt een belangrijke component in een jaarprogramma van events voor internationals dat in afstemming met de andere organisaties wordt opgesteld.