Een Kei Fijne Film genomineerd voor internationale City Nation Place Award
Awards
16 oktober 2019

Een Kei Fijne Film genomineerd voor internationale City Nation Place Award

De Eindhovense eindejaarsfilm ‘Een Kei Fijne Film’ is genomineerd voor een internationale City Nation Place Award, in de categorie ‘Best Citizen Engagement’.

Een cadeautje voor alle Eindhovenaren
Eindhoven presenteerde eind 2018 de eerste editie van ‘Een Kei Fijne Film’, een korte feel good movie, bedoeld om de prestaties van Eindhovenaren in het jaar 2018 op humoristische wijze te eren. ‘Een Kei Fijne Film’ heeft de stad als decor en haar inwoners in de hoofdrol, verpakt in de energie van Eindhoven. Peter Kentie, directeur Eindhoven365: “Deze film is voor iedereen in Eindhoven. Letterlijk een kei fijne film met ontelbare bekende Eindhovenaren en dito knipogen naar heden, verleden en ons aller nabije toekomst. Met onverwachte glansrollen en slecht verborgen foute grappen. Niet te kort, ook niet te lang en met een stevige uitsmijter. Gezien de hoge mate van verschillende nationaliteiten in onze stad heeft de film Engelstalige ondertiteling. Want de Eindhovense knipoog komt het beste tot zijn recht in het Nederlands.”

Effect & resultaat
In de categorie ‘Best Citizen Engagement’ gaat het om de menselijke factor. Plaatsen die kunnen aantonen dat de inwoner de strategie ondersteunt en er actief aan deelneemt maken kans op een nominatie en de felbegeerde award.
De cast van bekende en minder bekende Eindhovenaren heeft vrijwillig meegewerkt aan het maken van de film, met glansrollen voor onder andere Burgemeester John Jorritsma en acteurs Steye van Dam en Huub Smits. Ook de professionele crew bestond geheel uit Eindhovenaren.
In totaal werd een bereik van 507.675 gerealiseerd, met meer dan 220.000 mensen die ‘Een Kei Fijne Film’ bekeken. Op social media werd de film meer dan duizend keer gedeeld en de reacties waren overwegend positief:

‘Wat ontzettend “kei”-gaaf!! Als import Eindhovenaar voel ik me trots! J” – Albertho Bart Bolenius

“Het is toch echt de schonste stad ooit, ons Eindje.” – Dinah Natalya Nikalaos

“Super… ff gedeeld zo vet. Onze stad! Eindhovuh!!!” – Jeroen de Vries

City Nation Place Awards
De City Nation Place Awards heeft meer dan 100 inzendingen van de meest innovatieve, creatieve en effectieve marktstrategieën ontvangen, afkomstig uit buurten, steden, regio's, landen en zelfs continenten wereldwijd. De inzendingen tonen aan dat meer en meer plaatsen de waardevolle relatie tussen kwaliteit van leven, toerisme en economische ontwikkeling erkennen en een gezamenlijke strategische aanpak van overheden en particuliere sector nastreven.

Het is voor het derde jaar op rij dat Eindhoven genomineerd wordt voor een City Nation Place Award. In 2017 werd onze campagne Another City Trip genomineerd in de categorie ‘Best Use of Social Media’ en in 2018 won Eindhoven de Oscar van de citymarketing: ‘Place Brand of the Year’.

In totaal worden vijf prestigieuze vakprijzen uitgereikt in de categorieën ‘Best Use of Design’, ‘Best Citizen Engagement’, ‘Best Use of Social Media’, ‘Best Communication Strategy’ en ‘Place Brand of the Year’ op 7 november 2019, de vijfde editie van het City Nation Place Global Forum in Londen.

Coproductie
'Een Kei Fijne Film' is ontwikkeld in samenwerking met videoproductie bedrijf Cutjongens en scriptschrijvers Rik Janssen en Theo Lexmond. De volledige cast van de film is terug te vinden op de website van This is Eindhoven.