Eindhoven en GLOW in de prijzen
Awards
17 april 2018

Eindhoven en GLOW in de prijzen

Eindhoven is uitgeroepen tot evenementenstad van het Jaar. De stad verslaat hiermee Apeldoorn, Zwolle en Arnhem in de categorie ‘Evenementenstad boven de 100.000 inwoners’. Ook in 2014 heeft Eindhoven deze prijs gewonnen. Naast de stad Eindhoven is Lichtfestival GLOW Eindhoven de winnaar in de categorie Evenementen Innovatieprijs. Zij laten in deze categorie Mysteryland, EK Vrouwenvoetbal, Wednesday Night Skate en Wildeburg Festival achter zich.

Oordeel vakjury over Eindhoven en GLOW Eindhoven
De vakprijzen werden uitgereikt in Rotterdam tijdens de Nationale Evenementenprijzen op maandag 16 april. Volgens de vakjury was het duidelijk waarom Eindhoven de winnaar is: “Eindhoven is een stad die haar professionaliteit keer op keer bewijst. Het innovatieve karakter van de stad staat centraal en wordt ook zeer goed geprofileerd. Het gevarieerde evenementenaanbod en de kwaliteit van de evenementen is erg duidelijk. De stad koppelt een gedegen evenementenbeleid aan ruimte voor experiment en nieuwe evenementen. De jury signaleert een positieve uitwisseling tussen evenementenbeleid en citymarketing, met behoud van respect voor de autonomie van de evenementenorganisatoren." 

Ook over GLOW Eindhoven was de jury eenduidig: "De winnaar van de Evenementen Innovatieprijs 2018 is een evenement dat op verschillende gebieden een bijdrage levert aan vernieuwing en innovatie binnen de sector. Het festival doet dit onder meer door elk jaar de nieuwste ontwikkelingen op haar terrein te laten zien. De jury oordeelt positief over het gegeven dat kunstenaars worden gestimuleerd om nieuwe technieken te verkennen. Het festival slaagt er bovendien in om een platform te bieden aan het werk van deze kunstenaars. De jury prijst het festival vanwege de grote mate van zichtbaarheid in de openbare ruimte en de toegankelijkheid voor iedere denkbare doelgroep die daarmee wordt bereikt."

In maart 2018 won Eindhoven tevens de felbegeerde internationale Place Marketing Award in Straatsburg in de categorie ‘New ways to finance a territorial brand and to attract talents’. Verder heeft Eindhoven in 2014, 2015 en 2017 de Nationale Citymarketing Trofee in de wacht gesleept. 
 
Nationale Evenementenprijzen
Deze vakprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn. De Nationale Evenementenprijzen worden uitgereikt in de categorieën Evenementenstad van het Jaar – < 100.000+ inwoners, Evenementenstad van het Jaar – categorie > 100.000 inwoners, Beste Publieksevenement en Evenementen Innovatieprijs.