Eindhoven heeft vanaf nu een eigen soundtrack: dit zijn de winnaars van The Sound of Eindhoven
Evenementen, Talent Town
16 juni 2021

Eindhoven heeft vanaf nu een eigen soundtrack: dit zijn de winnaars van The Sound of Eindhoven

Na een wervelende live-show op woensdag 16 juni zijn de twee winnaars van lokale muziekwedstrijd The Sound of Eindhoven bekend: Jasmijn won de juryprijs met ‘Doemedanieaan Man’ en Hangmat sleepte samen met Joost en Pim de publieksprijs in de wacht met ‘Lichtjesroute’.

De terechte jurywinnaar
Jasmijn werd door de jury uitgeroepen tot overtuigende winnares met haar allereerste Nederlandstalige nummer ‘Doemedanieaan Man’. Hierin roept Jasmijn op om ‘lekker lokaal’ te kopen tijdens deze corona-crisis en zo ook lokale acts te steunen die het moeilijk hebben met werk en huisvestiging. De juryleden kozen voor Jasmijn als winnares van The Sound of Eindhoven vanwege haar echtheid en muzikale kwaliteiten waarbij zij op rauwe wijze schetst wat er onder muzikanten speelt anno 2020/2021. Jos Feijen, directeur Effenaar: “ De track is echt van nu. Het is in zijn eigenwijsheid typisch Eindhovens. En het vertolkt heel goed het gevoel dat artiesten op dit moment hebben.” Jasmijn werd geïnspireerd door de wedstrijd om deze nieuwe track over ‘haar’ Eindhoven in het Nederlands te zingen waarin zij met trots voor het eerst haar Brabantse roots te kennen geeft.

Jasmijn_The-Sound-of-Eindhoven_Nadia-ten-Wolde.jpg

De overduidelijke publieksfavoriet
De publieksprijs werd met een ruime voorsprong van 305 stemmen meer op nummer 2 gewonnen door kersverse hiphopper Hangmat (Paul) die samen met Joost en Pim een muzikale ode creëerde aan Eindhoven. De titel is ‘Lichtjesroute’ en is vernoemd naar de typisch Eindhovense bevrijdingsdagviering, waarop een maand lang na Eindhovense Bevrijdingsdag op 18 september diverse lampen een ‘lichtjesroute’ maken door Eindhoven. Hangmat is begonnen met muziek maken tijdens de coronaperiode en had hiervoor nog geen ander nummer uitgebracht.

Hangmat_The-Sound-of-Eindhoven_Nadia-ten-Wolde.jpg

Live vanuit de Effenaar
De twee awards werden uitgereikt tijdens een speciale livestream vanuit de Effenaar, gehost door zelfbenoemd Eindhoven ambassadeur Candy Dulfer die internationale roem geniet in de muziekwereld. In de kleine zaal van de Effenaar zaten tijdens de livestream een kleine 30 finalisten, met inachtneming van de coronamaatregelen, in spanning te wachten op de verlossende woorden van juryleden Jos Feijen en Anneke van Giersbergen. Jasmijn zelf had niet verwacht te winnen met haar deelname maar de blijdschap was duidelijk te merken. Ook de drie heren van ‘Lichtjesroute’ waren enorm blij met de publieksprijs en beloofden dat er meer muziek aan zit te komen.

Vooruitblik The Sound of Eindhoven
Naast eeuwige roem ontvangen beide winnaars een geldbedrag van €1000,- en zullen beide nummers op een LP gedrukt en verkocht gaan worden. De winnaar van de jury award krijgt daarnaast een videoclip geproduceerd door Pierrette Goossens. Deze zal aan het einde van de zomer gelanceerd worden samen met de LP.

Hiermee zal de eerste editie van The Sound of Eindhoven tot een slot komen, maar er wordt al gesproken over een mogelijk vervolg. Met zoveel bijzondere en bovenal diverse nummers geïnspireerd op de stad, blijkt het maar weer dat Eindhoven niet in één ultieme track te vangen is; maar dat alle ingezonden liedjes juist samen een uniek verhaal vertellen. Peter Kentie, directeur Eindhoven365: “De twee winnaars zijn een goede weerspiegeling van het uiteenlopende muzikale talent dat zich aandiende voor The Sound of Eindhoven. Het aantal inzendingen is nog altijd overweldigend en laat zien dat Eindhoven over genoeg energie en creativiteit beschikt om een vervolgeditie niet uit te sluiten. Maar laten we eerst genieten van deze verkozen winnaars.”

Jasmijn-Hangmat_The-Sound-of-Eindhoven_Nadia-ten-Wolde.jpg

Jury & deelnemend finalisten
De jury bestaat uit DJ miss Djax, rapper Miggs de Bruijn, directeur van de Effenaar Jos Feijen, Muziekgebouw coryfee Frank Veenstra, hiphopper en producer Y’Skid, stadsdichter en singer-songwriter Iris Penning, initiator van ‘The Sessions’ en eigenaar van Supernova opnamestudio Bob de Wit en rocklegende Anneke van Giersbergen.

Jury Award nominaties in alfabetische volgorde:
Dries van Elten – Oh Eindhoven
Eric van Dijsseldonk – Eindhoven
Hang Chow Crow – Het Zonnige Zuiden
Hangmat – Lichtjesroute
Jasmijn – Doemedanieaan Man

Audience award nominaties in alfabetische volgorde:
BOIBEIGE ft. Gypsie Melody – Homesick
Gewoon gebleven – Eindelijk Thuis
Hang Chow Crow – Het Zonnige Zuiden
Hangmat – Lichtjesroute
Mike Weerts – FVK N VMSTRDVM