Eindhoven in top 10 'Beste steden voor talent'
Talent Town
17 januari 2017

Eindhoven in top 10 'Beste steden voor talent'

De uitslag van de Global City Talent Competitiveness Index 2017 (GCTCI), een ranglijst van wereldwijde steden die concurreren op het gebied van talent is vandaag bekend gemaakt. Eindhoven staat op de 8e plaats en eindigt daardoor boven wereldsteden zoals New York, Londen en Berlijn.

GCTCI is een gerenommeerde wereldwijde ranking om steden en regio’s op het gebied van talent en vaardigheden met elkaar te kunnen vergelijken. Het wordt geïnitieerd door de INSEAD business school. Dit jaar is er voor het eerst naar regio’s en steden gekeken, waar hiervoor alleen onderzoek werd gedaan naar de meest succesvolle landen op het gebied van talent naar zich toehalen en het talent behouden. De GCTCI-ranglijst bevestigt de internationale concurrentiepositie en het economische belang dat Eindhoven als hart van de Brainportregio voor Nederland heeft.

De aanwezigheid van grote innovatieve bedrijven met een wereldwijd bereik (bijvoorbeeld Philips in Eindhoven) is een duidelijk voordeel met betrekking tot talent van het concurrentievermogen: de combinatie van een kleine, leefbare, makkelijk te navigeren stad met de aanwezigheid van één of meerdere van wereldklasse industriële bedrijven is bijzonder krachtig en overtuigend bewezen. Het biedt vele geschoolde werknemers het beste van twee werelden door ze te situeren in een veilige en gezinsvriendelijke community. Tegelijkertijd is er niet alleen gekeken naar de economische activiteiten maar ook naar de sociale, culturele en filantropische activiteiten. Meer weten? Het hele GCTCI-onderzoek vind je hier