Eindhoven laat van zich horen voor ‘The Sound of Eindhoven’
Merk Eindhoven, Talent Town
19 april 2021

Eindhoven laat van zich horen voor ‘The Sound of Eindhoven’

Twee maanden lang kregen lokale producers, muziekmakers en -fanaten de tijd om hun muzikale ode aan Eindhoven in te sturen via thesoundofeindhoven.nl. De deadline is gesloten en nu rest alleen nog de vraag; hoe moet de winnende Eindhoven anthem eigenlijk klinken? Het aantal inzendingen is overweldigend, meer dan 100 muzikanten hebben een inzending ingestuurd. Het is nu aan de Eindhovenaren en de achtkoppige jury om te bepalen wie de prijzen in ontvangst mogen nemen.

Liefde voor muziek én stad
Dat Eindhoven een bijzondere muziekcultuur vol enthousiastelingen heeft, blijkt alleen al uit het grote aantal inzendingen. Gevestigde namen als Björn van der Doelen en Mike Weerts stuurden een track in, maar ook jonge talenten, een 140 koppen tellend orkest en alles daar tussenin maakten een ode. Met inzendingen uit alle muzikale genres en op allerlei niveaus, van zolderkamerproducers tot doorgewinterde muzikanten, blijft het een grote verrassing wie straks wegloopt met de publieksprijs en wiens track wordt uitgeroepen tot het Eindhoven anthem als jury winnaar. Peter Kentie, directeur Eindhoven365: “De respons uit de Eindhovense muzikale gemeenschap op de wedstrijd is echt overweldigend en des te meer hartverwarmend. Fijn hoe zowel muzikale makers als inwoners onze stad op deze creatieve manier omarmen en muzikaal uitdragen.”

Stemmen voor de publieksfavoriet
De campagne is in het leven geroepen door citymarketingorganisatie Eindhoven365 en creatief bureau Edhv om de lokale muziekscene een warm hart toe te dragen. Nu is de Eindhovenaar aan zet. Want wie kent de stad nu beter dan de inwoners zelf? Daarom worden alle Eindhovenaren van maandag 19 april t/m zondag 9 mei opgeroepen om hun stem uit te brengen op hun favoriete lied. Stemmen kan via thesoundofeindhoven.nl/vote. De inzending met de meeste stemmen wint uiteindelijk de publieksprijs. Uiterlijk eind mei worden de winnaars bekend gemaakt. De manier waarop is afhankelijk van de dan geldende maatregelen. 

De jury winnaar
Alle deelnemende inzendingen worden automatisch meegenomen in het oordeel van de jury. De jury, met verschillende achtergronden in uiteenlopende genres, heeft ervaring in zowel de lokale muziekscene als daarbuiten. Neem bijvoorbeeld Miss Djax (Saskia Slegers), een pionier in de stijlen techno en hiphop of Frank Veenstra, die ruim 15 jaar de rol van artistiek manager bij het Muziekgebouw heeft bekleed. Ook rapper Miggs de Bruijn (Migue Bolambe), bekend van festivals als WOO HAH!, is aangesloten als jurylid. Zij beoordelen samen de ingezonden tracks en gaan op zoek naar het Eindhoven anthem.

Jos Feijen, directeur van de Effenaar en voorzitter van de jury: “Prachtig zoveel inzendingen; dat Eindhoven zo'n rijke bron aan muzikale inspiratie is! We gaan ze allemaal beluisteren en beoordelen om uiteindelijk die ene Sound of Eindhoven eruit te halen. Er zitten een paar echte pareltjes tussen, dus dat wordt een hele klus. Ik hoop dat Eindhoven zich en masse laat horen en gaat stemmen. Ik ben heel benieuwd wat de publieksfavoriet wordt.”

Zowel het publiek als de deelnemers kunnen online kennismaken met de juryleden middels korte docu’s. Hierin delen ze wie ze zijn, hun connectie met de stad én waar ze op letten als jurylid. 

Stemmen kan via thesoundofeindhoven.nl/vote. Meer informatie over het stemproces is te vinden op de website en de socialmediakanalen van @thesoundofeindhoven.