Eindhoven lanceert eindejaarsfilm ‘Een Kei Fijne Film: Hotel Eindhoven’
Merk Eindhoven, PR
18 november 2019

Eindhoven lanceert eindejaarsfilm ‘Een Kei Fijne Film: Hotel Eindhoven’

Eindhoven lanceerde dit weekend "Een Kei Fijne Film: Hotel Eindhoven", de tweede editie van de feelgood eindejaarsfilm. ‘Een Kei Fijne Film’ is een Eindhovense terugblik op bijzondere prestaties en opmerkelijke gebeurtenissen uit het afgelopen jaar, met de stad als decor en haar inwoners in de hoofdrol. Vorig jaar werd medio november de eerste editie gelanceerd. Het vervolg ging vrijdagavond voor cast, crew én vijftig genodigde Eindhovenaren in première in bioscoop LAB-1. Zaterdagavond vond de lancering voor het grote publiek plaats.

Verhaallijn
Net zoals vorig jaar komen er ook in ‘Een Kei Fijne Film: Hotel Eindhoven’ een hoop bekende én onbekende Eindhovenaren voorbij. Naast de vaste gezichten van burgemeester John Jorritsma, Steye van Dam en Huub Smit, is er in 2019 ook een plek voor onder andere Joep Vermolen, Frank Lammers, Sharon Kovacs en Klaas Dijkhoff.
Het verhaal draait om Joep (Vermolen), die op Kerstavond strandt in Eindhoven en genoodzaakt is te overnachten in ‘Hotel Eindhoven’. In een poging zijn avond te redden nemen burgemeester John Jorritsma en hotel bell boy Steye hem mee door een aantal deuren, waarachter échte Eindhovense verhalen op hem wachten: subtiele én minder subtiele verwijzingen naar gebeurtenissen uit het afgelopen jaar.

Lancering voor het grote publiek
De film werd afgelopen zaterdag online en offline gelanceerd. Op het Stationsplein in het centrum van de stad bevond zich een mini pop-up buitenbioscoop, waar de film van 19:00 tot 22:00 ieder half uur voorbij kwam. Van 17 t/m 20 november draait bioscoop LAB-1 ‘Een Kei Fijne Film: Hotel Eindhoven’ iedere dag om 18:30 in zaal 3. Deze is gratis te bezoeken. De film is nu tevens te bekijken op www.thisiseindhoven.com/film.

Cadeau aan alle Eindhovenaren
De ‘Een Kei Fijne Film’ reeks is een initiatief van citymarketing organisatie Eindhoven365, als bedankje aan alle Eindhovenaren. Peter Kentie, directeur Eindhoven365: “Deze film is voor iedereen in Eindhoven. Letterlijk een kei fijne film met ontelbare bekende Eindhovenaren en dito knipogen naar heden, verleden en ons aller nabije toekomst. Met onverwachte glansrollen en slecht verborgen foute grappen. Gezien de hoge mate van verschillende nationaliteiten in onze stad heeft de film Engelstalige ondertiteling. Want de Eindhovense knipoog komt het beste tot zijn recht in het Nederlands.”

Cast en crew
'Een Kei Fijne Film: Hotel Eindhoven' is ontwikkeld in samenwerking met videoproductie bedrijf Cutjongens en scenarioschrijvers Theo Lexmond & Merlijn Passier. De cast en crew bestaat bijna volledig uit Eindhovenaren en voor de muziek is zo veel mogelijk gekozen voor muziek uit de stad. 

CAST
Joep Vermolen
Steye Van Dam
John Jorritsma
Sharon Kovacs
Frank Lammers

GASTROLLEN
Huub Smit
Romke Swinkels
Gijs Smulders
Tech United Eindhoven
Angelo Martinus
Elphi Nelissen
Laura Van Houtum
Johan Vlemmix
Merlijn Passier
Annemoon Geurts
Aïda Spaninks
Sanne de Laat
Yetunde Olusanya
Arnol Kox
Klaas Dijkhoff
Alphons Janssen