Eindhoven presenteert kerstfilm 'Hey Eindje'
PR
19 december 2020

Eindhoven presenteert kerstfilm 'Hey Eindje'

In de week waarin een nationale lockdown werd aangekondigd, presenteert Eindhoven een nieuwe kerstfilm. ‘Hey Eindje’ is een korte feelgoodfilm als cadeautje en hart onder de riem voor alle Eindhovenaren, met bekende Eindhovense gezichten als Theo Maassen, Margôt Ros, Steef Cuijpers en Huub Smit. De film is vanaf 19 december te bekijken op thisiseindhoven.com.

Een lichtpuntje
De film is een initiatief van Eindhoven365 en is, na ‘Kei Fijne Film’ en ‘Kei Fijne Film: Hotel Eindhoven’, de derde Eindhovense kerstfilm op rij. Ook deze film is gemaakt in samenwerking met Eindhovens productiebedrijf Cutjongens. Peter Kentie, directeur Eindhoven365: “Met deze film bieden we een lichtpuntje aan alle Eindhovenaren en aan de makers in onze stad. Een fijne film met een positieve kijk richting het nieuwe jaar. Iets wat we in deze donkere dagen goed kunnen gebruiken. Ik ben verheugd dat net als elk jaar veel bekende lokale persoonlijkheden een gepaste en wederom verrassende bijdrage aan deze echt Eindhovense productie hebben gegeven.”

Merlijn Passier, eigenaar en regisseur van Cutjongens: “Het is geweldig dat we ook dit jaar weer een film hebben kunnen maken, ondanks de actualiteit. Cultuur biedt troost en een kerstfilm biedt misschien de positieve afleiding waar we nu zo’n behoefte aan hebben. Wij hebben er enorm veel energie van gekregen en ik hoop dat iedereen die energie voelt bij het kijken. We zijn trots dat we deze film met en voor de stad Eindhoven hebben mogen maken”.

Placeholder_KeiFijneFilm_2020-NickBookelaar.jpg
Steef Cuijpers & Huub Smit

Verhaallijn
Het verhaal draait om Carolien (Margôt Ros) die tijdens haar verhuizing terug naar Eindhoven op kerstavond in een leeg en donker huis terecht komt. Ze loopt daarbij per toeval tegen een bijzondere uitvinding van haar vader aan. Dit blijkt de allereerste slimme speaker van de wereld te zijn, maar dan uit de jaren 1970! Onbewust activeert Margôt deze slimme speaker met de woorden 'Hey Eindje'. Hierdoor ontwaakt deze slimmigheid en zet Carolien onbewust een reeks aan gebeurtenissen in werking, die haar kerstavond 2020 tot een onvergetelijke avond maken. Want wat is kerst zonder muziek, goed eten of fijne mensen om je heen? En zal de maretak van buurman Fred (Theo Maassen) liefde brengen? Naast bekende Eindhovense koppen is er in deze film ook een plek voor verschillende Eindhovense ondernemers, vanuit de horeca en cultuursector.

Placeholder_Evoluon_KeiFijneFilm_2020-NickBookelaar.jpg

Cast en crew
'Hey Eindje' is ontwikkeld in samenwerking met videoproductiebedrijf Cutjongens en scenarioschrijvers Theo Lexmond & Merlijn Passier. Cutjongens is onder andere bekend van ‘De Groeten van Gerri’, wat de allereerste Nederlandse corona langspeelfilm was. De cast en crew van ‘Hey Eindje’ bestaat bijna volledig uit Eindhovenaren.

Bekijk de trailer: