Eindhoven samen met Helmond kandidaat ITS European Congress 2019
Smart Society
4 april 2017

Eindhoven samen met Helmond kandidaat ITS European Congress 2019

Eindhoven is, samen met Helmond, namens Nederland kandidaat voor het Europees ITS congres in 2019. Met brede steun van andere steden en regio’s, zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, en de Nederlandse ITS-industrie is Eindhoven kandidaat voor de ontvangst van ruim 2.000 deelnemers.

ITS European Congress
Tijdens de opening van de Automotive Week 2017 werd het bid book aangeboden aan ERTICO, de organisatie achter het congres. Zij organiseert jaarlijks ofwel het ITS World Congress of het ITS European Congress. ITS staat voor Intelligent Transport Systems, beter bekend als Smart Mobility.  

Het vierdaagse congresprogramma wordt gecombineerd met een vakbeurs en verschillende side-events. Het bid book draagt verschillende scenario’s als opties aan. Potentiële locaties zijn de Automotive Campus in Helmond, het Klokgebouw (Strijp-S) en het Evoluon in Eindhoven. Alle locaties zijn uniek met betrekking tot architectuur en stijl, en bieden een inspirerende omgeving voor dit congres.

Samenwerking
De kandidatuur is het resultaat van een samenwerking tussen onder andere gemeentes Eindhoven en Helmond, Connekt, provincie Noord-Brabant en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het bid book voor het ITS European Congress is mede ontwikkeld door Eindhoven365 in opdracht van Convention Bureau Brabant. Het aantrekken van dit congres past binnen onze strategische lijn 'Smart Society', vanwege het maatschappelijke vraagstuk rondom slimme mobiliteitsoplossingen.

In oktober 2017 wordt bekend gemaakt welke Europese stad het congres in 2019 zal gaan hosten.