Eindhoven viert de toekomst ter ere van 125 jaar Philips
Evenementen
16 mei 2016

Eindhoven viert de toekomst ter ere van 125 jaar Philips

In het weekend van 14 en 15 vierde Eindhoven de toekomst, ter ere van het 125-jarig bestaan van Philips. Op verschillende plaatsen in de stad gonsde het van de gratis activiteiten, gevoed met het DNA van de stad. Het evenement stond in het teken van vooruitkijken naar de toekomst.

Voetbaluitdagingen op het veld
Speciaal voor Eindhoven viert de toekomst stelde het Philips Stadion op zaterdag 14 mei de grasmat beschikbaar voor een dag vol voetbaluitdagingen. Op het veld vonden de hele dag gratis activiteiten plaats voor jong en oud. Van penalty’s schieten op PSV keepers tot sprongkracht meten in het PSV Fieldlab. Op het veld was er daarnaast de mogelijkheid om op de foto te gaan met de kampioensschaal, die de week eerder op de valreep werd binnengesleept.  

Klokgebouw viert de toekomst
De Eindhovense cultuurwereld zorgde voor een bijzondere line-up op het gebied van muziek, kunst en food in het Klokgebouw. Na een optreden van het Philips koor ging het feest van start met het door de Effenaar georganiseerde Philicorda Podium. Het programma bestond daarnaast uit verschillende exposities, performances, een local club night en een uitgebreid culinair aanbod door een schare aan Eindhovense mobiele restaurants.

Innovation and you Experience
Op 14 mei opende het Philips Museum de Innovation and you Experience. Jaarlijks wil Philips het leven verbeteren van miljoenen mensen met innovaties op het gebied van gezondheid en duurzame verlichting. Philips laat met deze Experience zien hoe we innovatieve technologieën kunnen gebruiken om duurzamer, veiliger en gezonder te leven. Tijdens het weekend van Eindhoven viert de toekomst was het Philips Museum gratis te bezoeken.

Celebrate the future: Techniek & Innovatie
Op zondag 15 mei kon je in het Evoluon alles leren over innovatie. Zo konden bezoekers de Philips show bezoeken, gepresenteerd door Dennis Storm & Valerio Zeno, of zelf aan de slag gaan op het uitvindersplaza. Daarnaast gaven kleine en grote bedrijven uit de regio Eindhoven hun kijk op de toekomst, met verschillende blikvangers zoals de gezinsauto op zonne-energie Stella Lux.

Binnenstad
In de binnenstad werd de blauwe loper uitgerold langs verschillende Philips-herkenningspunten. De bezoekers werden, door het volgen van de loper, van de ene naar de andere activiteit geleid: Optredens van verschillende artiesten, muzikanten, koorzangers, dj´s, maar ook exposities van kunstenaars, graffitischilders, etc. Op zaterdag was er de mogelijkheid om deel te nemen aan een Philips wandeling.

Philips, gemeente Eindhoven en Eindhoven365 waren organisator van Eindhoven viert de toekomst. Samen met vele partijen uit de stad werd een divers programma samengesteld. Een programma door en voor de stad.