Jalila Essaïdi presenteert Mestic®: Revolutionair bioplastic vervaardigd uit mest
PR, Talent Town
24 juni 2016

Jalila Essaïdi presenteert Mestic®: Revolutionair bioplastic vervaardigd uit mest

Jalila Essaïdi, een 35-jarige Eindhovense designer en ondernemer, heeft in haar zoektocht naar oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen een antwoord gevonden op het mestprobleem. Ze heeft een revolutionaire techniek ontwikkeld waarmee ze mest direct om kan zetten in bioplastic, biotextiel en biopapier.

Gisteren (23 juni 2016) presenteerde ze Mestic® aan binnen- en buitenland, onder andere door middel van een haute couture modeshow. Mevrouw Neelie Kroes was één van de gastsprekers.

Slimme oplossing voor het mestprobleem
Het is Essaïdi gelukt om mest helemaal te ontleden en de cellulose die daaruit ontstaat in te zetten voor nieuwe producten uit biomateriaal. Op deze manier zet Essaïdi mest direct om in bioplastic, biotextiel en biopapier. Daarmee voedt ze de circulaire economie: de agrarische sector is in staat aan alle internationale afspraken te voldoen, zonder hun investering (de koeien) kwijt te raken en en passant zorgt ze ook nog eens voor duurzame grondstof voor de maakindustrie. En hoe bijzonder dat ook al lijkt, daar zal het niet bij blijven. Volgens Essaïdi zijn de mogelijkheden oneindig.

Wereldwijde bekendheid
Jalila Essaïdi kreeg wereldwijde bekendheid door haar 'Bulletproof Skin'. Een stuk mensenhuid waar spinnenzijde door gekweekt is, waardoor een kogelwerende huid ontstaat. Essaïdi is designer en ondernemer, maar bovenal een pionier die op zoek is naar oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen. Mestic® is daar, meer nog dan al haar voorgaande projecten, een uiting van.

Mestic®-modeshow is tot stand gekomen in samenwerking met Suna Producties, Gemeente Eindhoven, Inspidere B.V., Stichting BioArt Laboratories en Eindhoven365. Meer informatie over Mestic® vind je op de website.