Prestigieus Europees ITS congres naar Brainport Eindhoven
MICE
5 december 2017

Prestigieus Europees ITS congres naar Brainport Eindhoven

Op 5 december is officieel bekend gemaakt dat Nederland in juni 2019 een toonaangevend Europees congres op het gebied van Smart Mobility zal hosten. Het Europese ITS Congres vindt plaats van 3 tot en met 6 juni 2019 in de Brainportregio Eindhoven. Het congres biedt het podium aan innovatie en projecten die te maken hebben met slimme mobiliteit, zoals zelfrijdende auto’s, filemijdende ontwikkelingen en logistiek. Een aantal van deze innovaties was bij de bekendmaking op de Automotive Campus in Helmond te zien.

Het congres is een belangrijk internationaal podium voor industrie en overheid om te laten zien wat Nederland en Brainport in het bijzonder te bieden heeft op het gebied van Smart Mobility. Het biedt Nederland de kans om richting de circa 2.500 bezoekers vanuit heel Europa, maar ook naar de internationale vakpers, haar koploperspositie te bevestigen. Betrokken partijen, waaronder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zetten dan ook in op een bijeenkomst op hoog niveau en zijn nu beloond met de daadwerkelijke toewijzing ervan door de organisatie Ertico.

Samen met Jacob Bangsgaard (CEO van ERTICO-ITS Europe) ondertekende de Helmondse burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel het contract namens alle ruim 60 betrokken Nederlandse partners. Helmond en Eindhoven zijn de hosts van het evenement en worden daarbij ondersteund door de provincie Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Brainport Development en Connekt/ITS Netherlands. Het congres wordt gesponsord door Dynniq (hoofdsponsor), Goudappel Coffeng, VDL Groep, Hermes en HERE.

Eindhoven365&VisitBrabant Convention Bureau
Het bidtraject voor het ITS European Congress is mede begeleid door Eindhoven365 in opdracht van VisitBrabant Convention Bureau. Eindhoven365 richt zich vanuit haar citymarketingrol op congressen waarmee Eindhoven- en de regio- haar profiel op het wereldpodium kan versterken. VisitBrabant Convention Bureau richt zich op de positionering van Brabant als MICE-destinatie en faciliteert meetingplanners, PCO’s en andere professionals bij het organiseren van hun meetings, incentives, conferenties en/of events.