Update

Roland Kleve is de nieuwe directeur-bestuurder van Eindhoven Marketing

20 februari 2024
  • Nieuws

Roland Kleve start 1 mei 2024 als directeur-bestuurder van Eindhoven Marketing. Hij volgt Peter Kentie (directeur-bestuurder van Eindhoven365) en Eric Boselie (directeur-bestuurder van Eindhoven247) op. Zij maakten eind vorig jaar bekend dat ze het directeurschap na 12,5 jaar overdragen.

Roland Kleve zal de rol van directeur-bestuurder gaan vervullen voor Stichting Eindhoven365, Stichting Eindhoven247 en Stichting SUOG. Eindhoven365 is de officiële citymarketingorganisatie van de stad, Eindhoven247 is verantwoordelijk voor grootschalige (sport)evenementen en SUOG staat opgesteld voor de exploitatie van buitenreclame in Eindhoven. Samen vormen de stichtingen ‘Eindhoven Marketing’ en werken in opdracht van gemeente Eindhoven. De Raad van Toezicht vond in Roland de verbindende en inspirerende aanvoerder die leiding gaat geven aan het geheel.

De Raad van Toezicht zocht de afgelopen maanden naar een opvolger die past bij de volgende fase van Eindhoven Marketing. Edzo Doeve, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De Raad van Toezicht heeft in Roland Kleve een opvolger gevonden voor Peter Kentie en Eric Boselie die gezamenlijk afscheid nemen bij Eindhoven Marketing. Roland is in Eindhoven opgegroeid en heeft nationaal en internationaal ervaring opgedaan in de wereld van marketing en events. Zijn gedrevenheid en groot enthousiasme voor de stad Eindhoven biedt ons veel vertrouwen voor de toekomst. Roland wil graag verder bouwen op het werk neergezet door Peter en Eric. Met zijn ervaring en verbindend vermogen is de verdere ontwikkeling van de organisatie en de samenwerking met de diverse stakeholders in goede handen.”

Roland Kleve

"Ik sta te popelen om mijn kennis en ervaring voor mijn stad te mogen inzetten, het voelt als thuiskomen."

Portret Roland Kleve

Roland heeft in de afgelopen jaren diverse functies vervuld op gebied van marketing en events bij onder andere Disneyland Parijs, Bobbejaanland, Formule1 Circuit Zandvoort en Stage Entertainment. De afgelopen vijf jaar bekleedde hij de functie van academiedirecteur Leisure and Events aan Breda University of Applied Sciences (BUas). Roland Kleve over zijn nieuwe rol als directeur-bestuurder Eindhoven Marketing: “Als Eindhovenaar ben ik heel erg trots dat ik in de voetsporen van Peter en Eric mag treden. Ik sta te popelen om mijn kennis en ervaring voor mijn stad te mogen inzetten, het voelt als thuiskomen. Met veel energie kijk ik ernaar uit om aan de slag te gaan met het team.”