Update

Conceptontwikkeling Eindhoven Now

15 november 2023
  • Nieuws

In 2022 startten we met het samenbrengen van verschillende Eindhovense onderwijsinstellingen. In een aantal creatieve sessies zochten we antwoord op de vraag: Hoe kunnen we studenten interdisciplinair laten samenwerken aan Eindhovense vraagstukken? Een grote uitdaging, waarbij het proces onderdeel is van de oplossing. Aan de hand van ons gezamenlijke leerproces hebben we een concept ontwikkeld om van onze collectieve droom werkelijkheid te maken, namelijk: een interdisciplinaire leercommunity opzetten.

Sociale uitdagingen

Eindhoven is groots in onconventionele samenwerkingen. Door slimme en creatieve koppen bij elkaar te zetten ontstaan hier innovaties van wereldklasse. Deze succesformule zorgt ook de komende jaren voor een flinke groei. We hoeven niemand meer uit te leggen dat die groei ook een hoop sociale uitdagingen met zich meebrengt. Uitdagingen die we alleen aan kunnen gaan als we genoeg talent aantrekken én behouden in de regio. Het project Eindhoven Now roept op om nu verantwoordelijkheid te nemen en samen deze uitdagingen aan te gaan.

Eindhoven Exchange Nadia ten Wolde 2
Nadia ten Wolde

Eindhoven Now

Eindhoven Now is een interdisciplinaire leercommunity, waar studenten werken aan Eindhovense sociale vraagstukken. Door de inzet van talent maken we de stad nog mooier en doordat studenten werken aan het verbeteren van hun omgeving voelen ze zich meer verbonden met Eindhoven. Deze verbinding helpt ons, op de lange termijn, om talent te behouden.

In 2024 lanceren we Eindhoven Now, waarbij we ons focussen op drie pijlers:

  • People: EEindhovense studenten werken interdisciplinair aan maatschappelijke vraagstukken onder begeleiding van coaches vanuit de verschillende onderwijsinstellingen. Hierdoor ontstaat een nieuwe vorm van creativiteit.
  • Platform: Een online platform dat alle deelnemende partijen verbindt door vraagstukken, kennisvideo's en casestudies samen te brengen. Hierdoor ontstaat een naadloze verbinding tussen vraag en aanbod.
  • Place: Samen ontwikkelen we een inspirerende fysieke leeromgeving. Net zoals we dat ooit deden met het Eindhovense Natlab, creëren we een plek voor onconventionele samenwerkingen.