Update

Duurzame doorgeeftips met de tijdelijke cityguide

06 juni 2023
  • Nieuws
Cityguide campagne 5 foto Nick Bookelaar
Photo: Nick Bookelaar

Op thisiseindhoven.com vind je ontelbare tips voor een onvergetelijk bezoek aan Eindhoven, maar (nog) niet iedere bezoeker weet de weg naar het platform te vinden. Om de toeristische doelgroep ook in de fysieke wereld te kunnen voorzien van de beste tips, lanceren we een vernieuwde cityguide in een duurzaam jasje: niet om te bewaren als ‘souvenir’, maar om door te geven aan de volgende Eindhoven-explorer.

Your temporary guide to Eindhoven

Eindhoven op een duurzame manier ontdekken, hoe ziet dat eruit? Je kunt beginnen bij het boeken van een Green Key Hotel óf dineren bij een van de vegan restaurants. Maar duurzaam betekent ook alles uit je Eindhoven-trip halen. En daarvoor heb je de leukste (inside) tips nodig in de vorm van de nieuwe, en groenere, cityguide naar ontwerp van George & Harrison. Een gids om mee op pad te nemen en weer achter te laten voor andere reizigers (of door te geven aan je zus, je vriend of je collega). Geen souvenir dus, wél een tijdelijk cadeautje van de stad aan onze bezoekers. Ook wel: your temporary guide to Eindhoven.

Cityguide campagne 4 foto Nick Bookelaar
Cityguide campagne 3 foto Nick Bookelaar
    Foto's: Nick Bookelaar

De cityguide komt op plekken te liggen waar de bezoekers zeker te vinden zijn: van het centraal station tot de Eindhovense hotels. Op deze plekken staan speciale displays ontworpen door Tienvierstudio. Hier kan de gids worden meegenomen en achtergelaten. Mochten alle gidsen in gebruik zijn, worden explorers doorverwezen naar de online variant van de cityguide op Instagram. Om nog meer mensen kennis te laten maken met onze kanalen en de cityguide, plaatsen we bij restaurants, koffiespots, hotels en retailers een vibe met QR-code die ook zal verwijzen naar de online gidsen. Op deze manier dragen we meteen bij aan onze doelstelling om het volgersaantal van @eindhovencity te vergroten.

Cityguide campagne 2 foto Nick Bookelaar
Cityguide campagne 1 foto Nick Bookelaar

Eindhoven Souvenir

Met de Eindhoven Souvenir-campagne uit 2022 maakten we duidelijk dat Eindhoven geen stad van souvenirs is, in ieder geval niet op de traditionele manier. De letterlijke vertaling van het woord souvenir is 'herinnering'. In Eindhoven gaat het veel meer om de mensen en hun energie. De cityguide is een handige tool om als bezoeker de stad te navigeren én nog mooiere herinneringen te maken … en ze door te geven!