Case

Convention Bureau Brainport Eindhoven

 • Ondersteuning
Brainport photo by Bart van Overbeeke
 • De vraag

  Hoe kunnen we het slapend potentieel van de Brainportregio als congresbestemming benutten?

 • Onze oplossing

  Door samen met partners congreswerving vanuit het scherpe regionale profiel te organiseren onder de noemer Convention Bureau Brainport Eindhoven.

In cijfers

 • 4000 Hotelkamers in de regio
 • 20 Congreslocaties
 • 20 Partners

Sinds 2017 heeft Eindhoven365 samen met Gemeente Eindhoven uitgebreid onderzoek gedaan naar het potentieel van Eindhoven en de regio op de internationale congresmarkt. Uit het onderzoek bleek dat Brainport Eindhoven in vergelijking tot andere innovatieve regio’s in Europa sterk ondervertegenwoordigd is op de internationale congresmarkt, terwijl er juist veel potentieel aanwezig is in de Brainportregio. Met het opzetten van Convention Bureau Brainport Eindhoven is de eerste stap gezet en kan de congreswerving voor de regio worden geoptimaliseerd.

Uit alles blijkt dat Brainport Eindhoven de potentie heeft om internationale congressen aan te trekken. Dit wordt niet alleen onderstreept door congresfaciliteiten en overnachtingsmogelijkheden in de regio, maar ook nog eens door de wereldwijd toonaangevende technische bedrijven en de internationale koppositie op verschillende technologiegebieden. Zo staat het hart van Brainport, Eindhoven, niet voor niets bekend om technologie, design en kennis.

Over de Brainportregio

Jaarlijks host de stad grote publieksevents zoals de Dutch Design Week, het Dutch Technology Festival en GLOW, één van de grootste lichtfestivals van Europa. Maar dat is niet het enige wat de regio bijzonder maakt.De regio telt inmiddels 790.000 inwoners en is vermaard om de hightech-maakindustrie, open innovatie en hoogwaardige kennis in verschillende sleuteltechnologieën. Van ASML tot de Technische Universiteit Eindhoven, ze werken samen in het regionale ecosysteem en ontwikkelen wereldwijd unieke kennis.

Bio Based Building DDW22 foto Max Kneefel
Dutch Design Week - Max Kneefel
GLOW 2022 foto Riku Männistö
GLOW 2022 - Riku Männistö

Het doel

Om de positie van Brainport Eindhoven op de internationale congresmarkt structureel te versterken, richten we ons op het acquireren, aanjagen en ondersteunen van passende, kennisgedreven congressen voor de regio. Dat doet Convention Bureau Brainport Eindhoven door:

 1. De algehele bekendheid en aantrekkelijkheid van de regio Brainport Eindhoven als congresbestemming te vergroten.
 2. Het proactief aanjagen en verwerven van profielversterkende (inter)nationale congressen.
 3. Het vervullen van een objectieve congresloketfunctie waarmee tal van congresorganisatoren met raad en daad worden bijgestaan om zodoende congressen in de regio Brainport Eindhoven te laten landen.

Het strategisch werven en hosten van congressen in Brainport Eindhoven, die het profiel van technologie, design en kennis versterken en een duurzame economische impact voor de regio creëren.

Focus

Om het doel effectief te bereiken kiezen we voor een nadrukkelijke focus op een bepaald type congressen, specifiek te benaderen doelgroepen en doelgerichte middelen om ze te overtuigen. Brainport Eindhoven is niet alleen aantrekkelijk voor congressen voor het bedrijfsleven en overheden. Ook associatiecongressen, oftewel congressen van internationale verenigingen van een bepaalde branche of wetenschappelijk vakgebied, zijn hier op hun plek. Tijdens deze terugkerende evenementen wordt de nieuwste kennis uitgewisseld. Door de focus op deze associatiecongressen is het mogelijk om congressen te werven die specifiek aansluiten op het profiel van de Brainportregio.

Daarnaast trekt het waardevolle doelgroepen naar onze regio. Het talent dat we in de Brainportregio zo hard nodig hebben zit letterlijk in de zaal. Evenals afgevaardigden van bedrijven en kennisinstellingen. Aan hen kunnen we tijdens deze congressen het regionale ecosysteem tonen en inspireren om hier te komen werken en samen te werken met regionale bedrijven of wetenschappelijke samenwerking verder te stimuleren.

Het aantrekken van de juiste bezoekers draagt niet alleen financieel bij: de geschatte besteding ligt tussen 390 per deelnemer per dag, maar draagt ook bij aan het creëeren van praktisch geschoolde werkgelegenheid, die landt in het MKB.

Convention Bureau Brainport Eindhoven staat wetenschappers en andere professionals die een dergelijk congres naar de Brainportregio willen halen met raad en daad bij. Meer informatie over het plannen van je event in de Brainportregio.

Lightyear introductie

Partners

Convention Bureau Brainport Eindhoven is georganiseerd onder de vleugels van citymarketingorganisatie Eindhoven365. We kunnen dit uiteraard niet alleen en werken daarom met tal van strategische partners uit het ecosysteem. Denk hierbij aan Brainport Development, TU/e en gemeenten Helmond en Eindhoven. Dankzij de bijdrage van Regiofonds Brainport is een belangrijke financiële basis gecreëerd om tot en met 2025 op deze ontwikkeling in te zetten.

Daarnaast werken we samen met tal van congreslocaties en hotels uit de hele Brainportregio. Denk hierbij aan onder andere Congreslocatie NH Koningshof te Veldhoven, Van der Valk Hotel Eindhoven en High Tech Campus.

CBBE.nl

Op de website van Convention Bureau Brainport Eindhoven kunnen congresorganisatoren een beroep doen om de mogelijkheden die de regio te bieden heeft. De website is ontwerpen door Marc Koppen Ontwerp met een digitale vertaling door Studio Yorit Kluitman. De digitale ontwikkeling is verzorgd door digital agency Unfolded. Meer over ons en onze ambities lees je op de website.