Update

De eerste Eindhoven-gids gemaakt met AI

22 februari 2023
  • Nieuws
Architectuur liggend foto Max Kneefel
Foto Max Kneefel

Thisiseindhoven.com biedt een schat aan informatie voor je Eindhoven-avontuur. Allemaal met liefde geschreven door Eindhovenaren van vlees en bloed. Kan kunstmatige intelligentie (AI) daaraan tippen? We probeerden het uit en stelden de alwetende chatbot ChatGPT de vraag ‘Waarom moet je Eindhoven bezoeken?’ Het resultaat is de allereerste Eindhoven-gids gemaakt met AI.

Het beste van Eindhoven volgens ChatGPT

Van ons industrieel erfgoed tot de leukste musea, het AI-orakel weet het allemaal te benoemen. Ook onze bourgondische inslag en dynamische districten passeren de revue. Desondanks betrapten we de chatbot wel op een paar onjuistheden. Kan jij ze spotten? Ook zijn de tips van ChatGPT niet overweldigend origineel. Wij houden onze creatieve contentmakers (die dit artikel misschien ook geschreven hebben) in ieder geval nog maar eventjes in dienst!

Over kunstmatige intelligentie en ChatGPT

Kunstmatige intelligentie is hot en niet meer weg te slaan uit het creatieve werkveld. ChatGPT kan binnen een seconde het hele internet afstruinen op zoek naar informatie, en dat omzetten in een (meestal best) samenhangend antwoord op je vraag. Zoals wat er zoal te beleven valt in Eindhoven. In plaats van AI te zien als concurrentie, experimenteren wij er graag mee. Het doel van OpenAI, het onderzoeks- en implementatiebedrijf achter de chatbot, is kunstmatige intelligentie inzetten om de wereld een betere plek te maken. Daar kunnen we niet tegen zijn! De missie van Open AI lees je hier. Ook uitproberen? Stel ChatGPT zelf een vraag