Update

Koningin Máxima bezoekt ontwerpers in Eindhoven

16 februari 2023
  • Nieuws
Werkbezoek koningin Maxima foto about today
Foto about.today

Vandaag bracht koningin Máxima een werkbezoek aan ontwerpers in Eindhoven. Tijdens het bezoek stond centraal hoe een hecht netwerk van designers en creatieve broedplaatsen in Eindhoven Design District bijdraagt aan de internationale positie van Nederlands design.

NUL ZES

De koningin bezocht eerst NUL ZES op het NRE-terrein. NUL ZES is een ontwerperscollectief en creatief laboratorium voor designers, architecten en onderzoekers. Koningin Máxima ontmoette er onder andere NUL ZES-oprichter Renee Scheepers en ontwerpers Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers van studio Alissa+Nienke, die er hun materiaal- en vormonderzoek doen.

Kazerne

Aansluitend bracht de koningin een bezoek aan Kazerne, een expositieruimte met een designhotel en twee restaurants. Door ontmoetingen, exposities en cross-over-projecten biedt Kazerne een podium aan de creatieve industrie. Máxima sprak met initiatiefnemer en ontwerper Annemoon Geurts en met ontwerpers, waaronder veel Design Academy-alumni, en vertegenwoordigers van bedrijven uit Eindhoven. Onder leiding van Wisse Trooster ging het tafelgesprek onder andere over de voorbereiding op een goede presentatie tijdens Milan Design Week 2023.Maxima Kazerne foto about today
Maxima foto about today
    Foto about.today Foto about.today