Update

Expo Eindhoven Design District op Dutch Design Week

18 oktober 2022
  • Nieuws
Eindhoven Design District

Deze Dutch Design Week is de officiële lancering van Eindhoven Design District. Het project waarmee we ontwerpkracht in de stad willen stimuleren en design zichtbaarder en beleefbaarder willen maken. Op 22 oktober organiseren we een feestelijke opening op de Eindhoven Design District-expo op het Ketelhuisplein.

Expositie

Met onze expo op het Ketelhuisplein geven we bezoekers een voorproefje van alle ontwerpkracht in Eindhoven. In de expositieruimte hangen diverse panelen die een dwarsdoorsnede geven van het designaanbod en diverse ontwerpprojecten in de stad. Voor bezoekers die geen tijd hebben om rustig te lezen, hebben we een boekje met informatie over Eindhoven Design District.

Via de schermen kunnen bezoekers de projectwebsite, eindhovendesigndistrict.com bekijken. Hierop staan diverse cases van echt Eindhovens ontwerp, van socialdesigntrajecten tot innovatieve ontwikkeling van de openbare ruimte. Op de bovenverdieping maken mensen kennis met De Tekentafel: een podcast over hoe je het maximale uit ontwerp haalt.

Feestelijke opening

Voor de officiële lancering van Eindhoven Design District op 22 oktober nodigden we iedereen uit die op wat voor manier dan ook onderdeel uitmaakt van Eindhoven Design District. Van ontwerpers tot bestuurders en van expositiehouders tot projectontwikkelaars. Wethouder Monique Esselbrugge (van hoger- en beroepsonderwijs, mobiliteit, binnenstad en Eindhoven Design District) geeft het feestelijke startschot van EDD. Daarnaast onthult zij het concept van de routemarkers die Studio Guilty heeft ontwikkeld via een WhatifLab. Deze markers worden volgend jaar doorontwikkeld en dienen uiteindelijk als routemarkeringen van ontwerproutes in de stad.