Update

Eerste editie van Homewards The Quiz

12 december 2023
  • Nieuws

Hoe zorgen we ervoor dat nieuwkomers soepel hun plek vinden in de regio Eindhoven? Door praktische informatie toegankelijk te maken en ondersteuning te bieden bij het opbouwen van sociale netwerken. Samen met onze partners werken we aan de ontwikkeling van een sociaalonboardingprogramma voor nieuwkomers.

Het eerste Homewards-event vond op zondag 19 november plaats in The Social Hub. Tijdens Homewards The Quiz ontdekten de deelnemers de stad én ontmoetten ze andere nieuwkomers en locals.

Homewards Socialhub Nick Bookelaar 19112023 09573
Deelnemers en crew van Homewards The Quiz

Nederlandse en internationale nieuwkomers

Tijdens Homewards The Quiz gingen deelnemers - een mix van Nederlandse en internationale nieuwkomers - in teams hun gevoel van thuis in Eindhoven verkennen. Met een quiz? Zeker! Niet om kennis te testen, maar om op een onvergetelijke manier kennis te maken met de stad en haar inwoners.

Elkaar leren kennen kost tijd. De opzet van het event was daarom een uitgebreid zondagmiddagprogramma met verschillende quizonderdelen. We begonnen rond lunchtijd, met het laagdrempelige ‘get to know your team’. Vervolgens gingen de teams op pad door de stad voor challenges en vragen. Zo was er een muziekronde in CD Teek en een foto-opdracht in het Van Abbemuseum. Teams werden uitgedaagd vragen te stellen aan locals en leuke weetjes over de Eindhovense geschiedenis op te zoeken. In een paar uur tijd ontdekten deelnemers nieuwe plekken in de stad en leerden hun teammaatjes beter kennen.

Homewards Socialhub Nick Bookelaar 19112023 09258
Deelnemers van Homewards The Quiz
Deelnemer

Ik zou elke nieuwkomer aanraden om mee te doen met quiz. Het was echt een geweldige ervaring.

Punten scoren

Voor alle quizonderdelen werden punten toegekend. Voor de ene net iets meer dan de ander. Een echte puntenknaller was het alvast vastleggen van je eigen teamreünie. Aan het einde van de dag leverden deelnemers hun bewijsmateriaal in bij de jury die vervolgens de winnaar van de eerste Homewards The Quiz bekendmaakte. Het winnende team mag binnenkort naar PSV, een echte ‘local experience’ waarmee de teamleden elkaar weer gaan ontmoeten.

In 2024 gaan we Homewards verder uitbouwen met een online omgeving en zullen we meer events organiseren. Wil je weten wanneer? Hou @eindhovencity in de gaten voor updates!

Partners Homewards

The Quiz organiseerden we samen met Brainport Development, Expat Spouses Initiative en Holland Expat Center South. Wij zijn daarnaast dankbaar voor de ondersteuning van ASML, De Ontdekfabriek, Bibliotheek Eindhoven, CD Teek, Number42, Van Abbemuseum, Philips Museum en verschillende kartrekkers uit de nieuwkomerscommunity zelf. De identiteit van Homewards is een ontwerp van fffunction.studio. De aankleding van Homewards The Quiz was in handen van Studio Sociaal Centraal.