Update

Buurtbistro Schil & Stronk: de buurtlunch

15 juni 2023
  • Nieuws

Na een kookworkshop met een glansrijke hoofdrol voor de bloemkool, was het eind mei tijd voor de allereerste buurtlunch van de reizende Buurtbistro Schil & Stronk in de Hagenkamp. Met dit project willen we inwoners op een leuke manier laten zien hoe je het maximale uit je versproducten haalt én hen helpen om nieuwe mensen te leren kennen in hun eigen buurt. Hiervoor werken we samen met de social designers van Studio Centraal Sociaal. Chef Manfred Albrecht verzorgde het eten.

The Creators Hub Jordi Sloots Eindhoven365 13

42 mensen uit de hele buurt schoven aan op de jeu-de-boulesbaan van Vitalis De Hagen voor culinaire hoogstandjes van schillen en stronken. Mensen die elkaar niet kenden, maar wel één ding gemeen hadden: ze wilden graag lekker eten en nieuwe mensen leren kennen. Dankzij gespreksstarters en een plaatshussel na de tweede gang was dat gelukkig helemaal niet ingewikkeld. En dan was er natuurlijk ook nog het eten om over te praten.

DemiDeelnemer buurtlunch

‘Het eten was erg lekker en het was erg leuk om nieuwe buren te ontmoeten. Goed bezig!’

The Creators Hub Jordi Sloots Eindhoven365 22
The Creators Hub Jordi Sloots Eindhoven365 37

Duurzaam, bijzonder en lekker

Op het menu stonden drie gerechtjes waarmee het uiterste uit de ingrediënten werd gehaald: 100% Aspergesoep (met extra smaak dankzij de schillen), No Waste Bloemkool (drie originele bereidingen van bloemkool) en I Carrot Thank You Enough (een worteltaartje mét schil – het loof zat al in de pesto bij het brood). Benieuwd naar de gerechten en de recepten? Je vindt ze hier, samen met de recepten van de Schil & Stronk-kookworkshop. Alleen het recept van zijn worteltaart wil Manfred niet delen, dat is topgeheim.

The Creators Hub Jordi Sloots Eindhoven365 48
JeannetteDeelnemer buurtlunch

‘Het was heel interessant om te horen dat je nog veel meer kunt doen met schillen en stronken. Het smaakte ook héérlijk. Heel hartelijk dank voor alles!’

Inspiratie en nieuwe vrienden

Na drie heerlijke gangen en een hoop leuke gesprekken gingen de buurtbewoners weer naar huis. Aan de reacties in het gastenboek te lezen met volop duurzame kookinspiratie én nieuwe vriendschappen in de dop. Wij zijn enthousiast en gaan kijken hoe we Buurtbistro Schil & Stronk verder kunnen ontwikkelen. To be continued!