Case

Een Kei Fijne Film

  • Campagne
Een Kei Fijne Film: Hey Eindje

De Een Kei Fijne film serie bestaat uit drie korte feelgood films die bedoeld zijn om de prestaties van de Eindhovenaren uit het afgelopen jaar op humoristische wijze te eren. Met altijd de stad als decor en haar inwoners in de hoofdrol, verpakt in de energie van Eindhoven.

Cadeau aan alle Eindhovenaren

De reeks is een initiatief van Eindhoven365, als bedankje aan alle Eindhovenaren. Peter Kentie: “Deze films zijn voor iedereen in Eindhoven. Met ontelbare bekende Eindhovenaren en dito knipogen naar heden, verleden en ons aller nabije toekomst. Met onverwachte glansrollen en slecht verborgen foute grappen.” Naast bekende Eindhovense koppen is er in de reeks ook plek voor verschillende Eindhovense ondernemers, vanuit de horeca en cultuursector.

Kei Fijne Film
Kei Fijne Film met Steye van Dam en John Jorritsma - Nick Bookelaar
Kei Fijne Film: Hey Eindje
Kei Fijne Film: Hey Eindje met Margôt Ros - Nick Bookelaar

Cast en crew

De films zijn ontwikkeld in samenwerking met videoproductie bedrijf Cutjongens en scenarioschrijvers Theo Lexmond & Merlijn Passier. Cutjongens is onder andere bekend van ‘De Groeten van Gerri’, wat de allereerste Nederlandse corona langspeelfilm was. De cast en crew bestaan in elk van de drie films bijna volledig uit Eindhovenaren en voor de muziek is zo veel mogelijk gekozen voor muziek uit de stad.

Peter Kentie

Met onverwachte glansrollen en slecht verborgen foute grappen

Resultaten

De drie films zijn te bekijken via YouTube en de Eindhovencity social media kanalen. De campagnes werden in de drie jaren ondersteund met online advertenties, out of home media, de verkoop van foute kersttruien en in 2019 zelfs een première in Lab-1 en een pop-up buitenbioscoop bij het voormalige CoffeeLab. In totaal leverden de films op YouTube en Facebook zo’n 230.000 views op én een hoop media aandacht, waaronder een item in RTL Late Night. Daarnaast leverde dit format ons een nominatie op voor een internationale City Nation Place Award en de winst op het Berlijnse Weihnachtsfilmfestival. Bekijk de drie films hier:

Theo Maassen in Een Kei Fijne Film: Hey Eindje
Kei Fijne Film Premiere Coffeelab
    Theo Maassen in de kei foute kersttrui - Nick Bookelaar Pop-up buitenbioscoop bij CoffeeLab - Nick Bookelaar
Een Kei Fijne Film 2018
Een Kei Fijne Film: Hotel Eindhoven
Een Kei Fijne Film: Hey Eindje