Case

Queer Eindhoven

  • Ondersteuning
Queer Eindhoven

Dat Eindhoven een stad is waar je mag zijn wie je bent, is een gegeven. Ondanks haar natuurlijke openheid zijn er nog diverse bruggen te bouwen. Om die reden organiseren een handvol professionals een serie van drie bijeenkomsten voor alle organisaties, collectieven en sleutelpersonen in de Eindhovense LGBTQIA+ community.

Het doel van de bijeenkomsten is verbinden, kennis uitwisselen, zichtbaarheid creëren en nieuwe samenwerkingen aangaan. Hiermee beoogt de organisatie, bestaande uit Steffi Blonk (programmeur bij Effenaar), Marion Huijbregts (docent en vaktherapeut), Brendan Vos (mede-oprichter Daydaygay) en Rik Verhalle (social activator bij Eindhoven365), een brede voedingsbodem om een divers en inclusief Eindhoven te realiseren.

Werksessie Queer Eindhoven
Werksessie in het Van Abbemuseum - Niels Groenendijk
Diversity Vibe
Diversity Vibe

Een succesvolle eerste bijeenkomst

De eerste bijeenkomst vond op 11 oktober plaats in het Van Abbemuseum en werd breed gedragen door Eindhoven365, dat het belang onderstreept van een diverse en inclusieve stad. Aanwezig was wethouder Rik Thijs om onder andere een speciaal ontwikkeld shirt van The VIBE met de ‘diversity vibe’ te overhandigen aan Job Biemans, bestuurslid van LGBTQIA+ studentenvereniging Compass.

Eindhoven365 onderstreept het belang van een diverse en inclusieve stad

Nieuwe samenwerkingen

De bijenkomst was niet alleen een groot succes door de grote opkomst en de mooie publicaties die het initiatief heeft opgeleverd. Belangrijker nog is dat er inmiddels al diverse mooie samenwerkingen zijn ontstaan als direct gevolg van dit Eindhovense Queer Initiatief. Na een drietal bijeenkomsten is het de bedoeling om formeel de handen in elkaar te slaan en samen een koers uit te zetten naar een toekomst waarin er meer veiligheid, zichtbaarheid en verbinding is met de LGBTQIA+ inwoners en omwonenden van Eindhoven.

Jij mag er zijn stickers
Jij mag er zijn - Niels Groenendijk