BUYER PERSONA ONDERZOEK
& DEEP DIVE

Met de ambitie om effectief en succesvol invulling te kunnen geven aan onze nieuwe multilabelstrategie, zijn we half mei 2020 gestart met een Buyer Persona Onderzoek & deep dive naar onze bestaande en beoogde doelgroepen.

Met behulp van de inzichten die we hiermee hebben opgedaan, gaan we jaarlijks onze activiteitenkalender vullen met innovatieve oplossingen die de aantrekkingskracht van de stad zullen verhogen. De onderzoeksaanpak heeft plaatsgevonden in twee delen: het Buyer Persona Onderzoek en de Deep Dive.

BUYER PERSONA ONDERZOEK
In samenwerking met Markteffect hebben we door middel van onderzoek drie (bestaande) klantgroepen, City Explorers, Bright Talents en Tech Starter, weten uit te diepen via personaprofielen, klantreizen en hun 'higher order goals'. Daarbij hanteerden we de buyer persona methodiek van Adele Revella.

Buyer-Persona-Onderzoek_vierkant.jpg

Onderzoek.jpg

BUYER PERSONA
Een buyer persona is een op onderzoek gebaseerd profiel van een voorbeeld koper die een doelgroep vertegenwoordigt. Het gaat onder andere om wie de koper is, wat hij in zijn werk probeert te bereiken, welke zorgen en uitdagingen hij heeft, via welke kanalen hij naar informatie zoekt en hoe het kooptraject eruit ziet.

Dankzij buyer persona’s zijn we in staat om een waardevolle relatie met onze doelgroepen op te bouwen, via het juiste kanaal en op het juiste moment. We pellen daarbij de zogenaamde ‘five rings of insight’ af: priority initiatives, succes factors, perceived barriers, decision criteria en the buyer's journey.

DEEP DIVE
Voor de twee beoogde doelgroepen, welke zich meer richten op de bestaande creatieve energieën en activiteiten in de stad, kiezen we voor een andere aanpak. Via rondetafelgesprekken hebben we een deep dive in deze doelgroepen gerealiseerd.Dit is versneld door de samenwerking met ontwerpers Marc Koppen en Jelle Mastenbroek op te zoeken.

Middels hun kennis én netwerk in deze doelgroepen hebben we succesvol verbindingen kunnen leggen. De vervolgstap die we hierin gaan maken is om de aangescherpte thema’s in een buyer persona onderzoek uit te diepen. Daarmee sluit bij afronding dit deel weer aan op het eerste deel. 

Deep-Dive.jpg