emoves

Broedplaats voor urban culture
Eindhoven heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een broedplaats voor urban culture. Met onder andere breakdancer Niek Traa, BMX-er Daniel Wedemeijer, skater Daan van der Linden en free runner Bart van der Linden heeft de stad absolute wereldtop in huis. Op verschillende locaties in de stad komen het hele jaar door elementen van moderne straatcultuur aan bod. De resultaten van al die creativiteit en sportiviteit komen elk jaar in juni samen tijdens EMOVES, waarin disciplines als hiphop, breakdance, street art en BMX uitgebreid aan bod komen. Hoogtepunten zijn het wereldkampioenschap breakdance World BBoy Classic en internationaal graffitifestival Step in The Arena.

In 2017 is Eindhoven365 een samenwerking met EMOVES aangegaan, om het festival én Eindhoven als urban broedplaats (inter)nationaal beter onder de aandacht te brengen.


De handen ineen
Eindhoven365 en Emoves hebben dit jaar de handen ineengeslagen. Zo is onder andere in aanloop naar het evenement een special edition lijn van KEI Black ontwikkeld voor de dansers en crew van World BBoy Classic.
Om online awareness te creëren is er een Share the Vibe video opgenomen met Niek Traa van The Ruggeds als middelpunt. Daarnaast is er een uitgebreide social media campagne ingericht op Instagram en Facebook. Offline was er in juni een banner van 14 bij 14 meter op The Student Hotel te bewonderen (afgebeeld). Ook heeft Eindhoven365 in mei een meetup georganiseerd, om het ecosysteem (nader) kennis te laten maken met het festival. Tenslotte heeft tijdens Emoves op uitnodiging van Eindhoven365 een internationale influencertour plaatsgevonden, waarin alle hoogtepunten van het festival aan bod kwamen. De groep van 20 internationale influencers bestond voor een deel uit influencers vanuit de scene, zoals Stance en VitalBMX, en deels uit influencers vanuit een samenwerking met The Cirqle. Met laatstgenoemde ging Eindhoven365 al eerder een samenwerking aan voor Another Citytrip.

emoves-bloggers.jpg