'This is eindhoven' campagne

Eindhoven is een stad vol ondernemers. Steeds weer weten ondernemers zich hier te vestigen, zowel in het centrum als in de andere dynamische districten. Deze ondernemers op gebied van horeca, retail en cultuur maken de stad aantrekkelijk en zijn daarmee het visitekaartje van de stad. Aan ons de taak om ze nog zichtbaarder te maken.

CONCEPT
Menig bezoeker van Eindhoven herkent de zogenaamde ‘rode pijl’. Die dient als uithangbord, schijnwerper en als het visuele element dat op diverse manieren wordt ingezet. Een daarvan is de ‘This is Eindhoven’-campagne. Doel van deze campagne is het versterken van de identiteit van de stad, zowel fysiek als online. Op ThisisEindhoven.com worden waardevolle toevoegingen aan de stad en onze doelgroep (City Explorers) uitgelicht middels video, foto’s en een interview in Q&A-vorm. Om nog meer mensen kennis te laten maken met deze ondernemers, delen we het format op onze socialmediakanalen @Eindhovencity.

EHV365_Pijlenfoto_Mathilde_Max-Kneefel.jpg

ONTWIKKELING
De ‘This is Eindhoven’-campagne heeft zich in de afgelopen jaren weten te ontwikkelen tot een succesvolle crossmediale campagne. Om de ondernemers optimaal te kunnen steunen en onze doelgroep nog beter te kunnen bereiken, hebben we in het afgelopen jaar een aantal ontwikkelingen doorgevoerd. Zo hebben we middels bestickering meer duiding weten te geven aan de pijl. Fysiek en online wordt verbonden met scanbare QR-code die leidt naar het bijbehorende artikel op ThisisEindhoven.com. Daarnaast hebben we het bereik verder uitgebreid met een rode pijl op Strijp-S.

SAMENWERKING
De campagne is ontstaan in samenwerking met Stichting Ondernemers Eindhoven Centrum (SOEC) en heeft zich inmiddels doorontwikkeld tot een nauwe samenwerking tussen ondernemers gevestigd in de binnenstad én Strijp-S, Eindhoven365 en verschillende partijen waaronder Creative Agency PAPERJAM (o.a. planning, fotografie en animaties) en Blickfänger (video). 

Bekijk de artikelen op ThisisEindhoven.com of scan de code!

CoffeeLab_Pijl1_Max-Kneefel.jpg