Update

Eindhoven behoort tot meest leefbare steden van Europa

18 februari 2020
  • Nieuws
Leebare stad eindhoven

Eindhoven behoort tot de meest leefbare steden van Europa. Dat is de uitkomst van het Location Ratings Report van ECA International. Het is dit jaar al de derde ranking waar Eindhoven als een van de meest leefbare steden van Europa en zelfs ter wereld uit de bus komt

Zesde naar vijfde plaats

Vorige week publiceerde consultancybureau ECA International het Location Ratings Report. Dit rapport rankt Europese steden op leefbaarheid voor Europese expats, waarin het rekening houdt met verschillende factoren, zoals huisvesting, vrijetijdsvoorzieningen, infrastructuur, klimaat, veiligheid, politieke spanningen en luchtkwaliteit. Eindhoven klimt van de zesde naar de vijfde plaats, met alleen Genève, Den Haag, Bern en Kopenhagen nog boven zich.NumbeoEen soortgelijke, doorlopende ranking wordt gedaan door Numbeo, ‘s werelds grootste database van steden en landen wereldwijd. In hun Quality of Life index staat Eindhoven op plek twee. Die lijst wordt aangevoerd door Zürich.

The Forecast

We’re backing the 2020s as the decade of the small city.

Trend van kleine steden

In januari werd Eindhoven nog opgenomen in de Small Packages ranking van Monocle’s The Forecast, een lijst met de twintig meest leefbare kleine steden ter wereld. The Forecast gaat uitgebreid in op de voordelen die bij het wonen in een relatief kleine stad komen kijken, zoals leefruimte, sociale cohesie en de balans tussen rust en bruisend cultureel aanbod. ‘Downsizing your city can increase your quality of life’, zo luidt de conclusie.