Update

Experts aan het woord op Eindhoven Design District

06 december 2023
  • Nieuws

Wat is de meerwaarde van ontwerpkracht nou écht? Hoe ga je als organisatie aan de slag met ontwerpdenken? En wat is het belang van creatieve broedplaatsen voor de stad? Deze en nog veel meer vragen beantwoorden experts uit het Eindhovense ontwerpveld en bedrijfsleven op eindhovendesigndistrict.com.

DDE Sectie C Nick Bookelaar 15112023 03046
Jur Jacobs en Mats Horbach van Sectie-C door Nick Bookelaar

Diepte-interviews over designstad Eindhoven

We hebben de website van Eindhoven Design District uitgebreid met diepte-interviews met mensen die het ontwerpveld en de meerwaarde van ontwerpen als geen ander kennen. Bijvoorbeeld Paul Gardien, voormalig vicepresident van Philips Design, Mats Horbach en Jur Jacobs van Sectie-C, en Raf De Keninck, directeur van Design Academy Eindhoven. Zij geven hun visie op Eindhoven als designstad en de rol van ontwerpers in de veranderende samenleving.

Nieuwe cases over designprojecten in de stad

Daarnaast voegden we een aantal nieuwe cases toe aan de website, bijvoorbeeld The Many Tree van Joshua Russo-Batterham, een van de projecten die wij vanuit EDD financierden. Met de cases geven we bezoekers een kijkje achter de schermen. We laten ontwerpers en opdrachtgevers aan het woord over wat er zoal komt kijken bij een ontwerptraject en wat de succesfactoren zijn van een mooi resultaat.

Nieuwsgierig?

Neem een kijkje op eindhovendesigndistrict.com. Via het hoofdmenu kun je kiezen voor projecten of artikelen. Heb je zelf ook een toonaangevend ontwerpproject of een interessante visie die je wilt delen? Neem contact op met programmamanager Kyra Keuken via kyra@eindhoven365.nl.