Eindhoven Maker Faire verhuist naar het Klokgebouw
Evenementen
20 april 2017

Eindhoven Maker Faire verhuist naar het Klokgebouw

De Eindhoven Maker Faire groeit in 2017 naar meer dan 200 nationale en internationale makers die op 2 en 3 september de nieuwste creatieve en technologische ontwikkelingen presenteren. Door het succes van de derde editie, zal het festival dit jaar flink opschalen op een nieuwe locatie: het Klokgebouw op Strijp-S. 

Onderdeel van wereldwijde Maker Movement
René Paré, directeur van Eindhoven Maker Faire, vertelt blij te zijn met deze stap. “Eindhoven mag enorm trots zijn op de komst van deze eerste nationale, volwaardige Maker Faire. Onlangs hebben we de officiële licentie van ‘Featured Maker Faire’ bemachtigd, waardoor we onderdeel uitmaken van de wereldwijde Maker Movement. We gaan daardoor eindelijk meespelen met steden als Parijs, Nantes of Rome. De keuze voor het Klokgebouw op Strijp-S was daarmee voor ons een logische zet. Dit is bij uitstek dé plek in Eindhoven om een grootschalig festival te organiseren.”

Mooie mix aan creatieve makers
René Paré: “De Eindhoven Maker Faire is een festival waar allerlei soorten makers hun ideeën delen en hun onstuitbare enthousiasme overbrengen op het publiek dat bestaat uit kinderen, ouderen, studenten, start-ups, expats, lesgevende en onderzoekende mensen.” Dat zorgt voor een mooie mix aan creatieve makers die zich bezighouden met thema’s als steampunk, vechtrobots, powertoolracing, modelmakers, drones, knotsgekke voertuigen en pratende robots. Het zelf doen staat hierbij voorop; je kunt meedoen aan tientallen workshops, urban mining, leren solderen of zelfs coderen.

Call for Makers
Makers kunnen zich aanmelden om hun project te laten zien op dit internationale podium. Aanmelden is mogelijk via www.eindhovenmakerfaire.nl tot en met 30 juni 2017.

Tickets
Tickets zijn vanaf nu op www.eindhovenmakerfaire.nl verkrijgbaar tegen gereduceerd tarief: Kinderen tot 6 jaar: gratis entree / Jeugd 6 t/m 17 jaar: €5,00 / Volwassenen: €10,00 / Familietickets: €20,00.