Update

DDW-expo: How can we make tourism more sustainable?

18 oktober 2022
  • Nieuws
Expo 4 foto Britt Roelse

Eindhoven is de laatste jaren gegroeid als citytrip-bestemming. Maar hoe verbeteren we de balans tussen de economische, sociale en ecologische impact? Tijdens Dutch Design Week 2022 onderzoekt Eindhoven365, in samenwerking met bezoekers, de duurzame citytrip door middel van een interactieve installatie bij Yksi Expo.

Eindhoven365 op Dutch Design Week

Tijdens Dutch Design Week barst het van het design én bezoekers. Daarbij is één van onze doelgroepen volop aanwezig: de city explorer, onze toeristisch doelgroep. Voor ons de uitgelezen kans om samen met hen op zoek te gaan een visie op duurzaam toerisme en zo onze strategie, op het gebied van toerisme, in de praktijk te brengen. De expo ‘How can we make tourism more sustainable’ is onderdeel van het grotere designtraject wat loopt voor onze programmalijn ‘verduurzaming van toerisme’.

If I go on a city trip …

Aan de hand van verschillende dilemma's bevragen we de visie van de bezoeker over een duurzame citytrip in Eindhoven. Aan iedere keuze hangt een gewicht: hierdoor krijgen we meer inzicht in het reisgedrag van de bezoeker en ontstaat er ruimte voor een open gesprek. We leren de behoeftes, wensen en uitdagingen van de doelgroep beter kennen en gaan hands-on en op een ontwerpende wijze het experiment aan.
Meer weten over de expo? Ga naar de website van Dutch Design Week.

Samenwerking

George & Harrison is verantwoordelijk voor het ontwerp en de grafische elementen van expo. In de praktische uitvoering van het ontwerp zijn zij ondersteund door De Reuringdienst. Voor het langlopende designtraject werken we samen met ontwerpduo Van Eijk & Van der Lubbe.