Update

Een Kei Fijne Film wint Audience Award op Weihnachtsfilmfestival

30 december 2021
  • Nieuws
Hey Eindje foto Nick Bookelaar

Een Kei Fijne Film: Hey Eindje, onze derde eindejaarsfilm, is in de prijzen gevallen op het Weihnachtsfilmfestival. De film won een Audience Award, waarmee het door het publiek werd gekozen als favoriete korte Kerstfilm.

Weihnachtsfilmfestival

Sinds vijf jaar presenteert Europa's enige Kerstfilmfestival het kerstthema in al zijn wonderlijke en curieuze varianten. Nationale en internationale speelfilms en korte filmprogramma's schijnen nieuw licht op het ouderwetse kerstthema. Naast komedies zijn ook kritische, tragische, satirische en enge films onderdeel van het programma. Het Weihnachtsfilmfestival is er voor wie de kerstdrukte wil ontvluchten of zijn dierbaren niet in de buurt heeft en natuurlijk voor gepassioneerde cinefielen.

Theo Maassen in Een Kei Fijne Film: Hey Eindje
Theo Maassen in de kei foute kersttrui - Nick Bookelaar
Kei Fijne Film: Hey Eindje
Kei Fijne Film: Hey Eindje met Margôt Ros - Nick Bookelaar

Een Kei Fijne Film: Hey Eindje

‘Hey Eindje’ is een korte feelgoodfilm als cadeautje en hart onder de riem voor alle Eindhovenaren, met bekende Eindhovense gezichten als Theo Maassen, Margôt Ros, Steef Cuijpers en Huub Smit. Het is de derde film van onze Een Kei Fijne Film reeks. Het verhaal draait om Carolien (Margôt Ros) die tijdens haar verhuizing terug naar Eindhoven op kerstavond in een leeg en donker huis terecht komt. Ze loopt daarbij per toeval tegen een bijzondere uitvinding van haar vader aan. Dit blijkt de allereerste slimme speaker van de wereld te zijn, maar dan uit de jaren 1970! Onbewust activeert Margôt deze slimme speaker met de woorden 'Hey Eindje'. Hierdoor ontwaakt deze slimmigheid en zet Carolien onbewust een reeks aan gebeurtenissen in werking, die haar kerstavond 2020 tot een onvergetelijke avond maken. Naast bekende Eindhovense koppen is er in deze film ook een plek voor verschillende Eindhovense ondernemers, vanuit de horeca en cultuursector.

Case highlight
Een Kei Fijne Film: Hey Eindje

Een Kei Fijne Film: onze reeks eindejaarsfilms

Bekijk Case

Samenwerking

'Hey Eindje' is ontwikkeld in samenwerking met videoproductiebedrijf Cutjongens en scenarioschrijvers Theo Lexmond & Merlijn Passier. Cutjongens is onder andere bekend van ‘De Groeten van Gerri’, wat de allereerste Nederlandse corona langspeelfilm was. De cast en crew van ‘Hey Eindje’ bestaat bijna volledig uit Eindhovenaren. Bekijk de film hier: