Update

Eindhoven op Dutch Design Week: expo IN DE VOLLE GROND

18 oktober 2022
  • Nieuws
In de volle grond foto House of Yellow

Eindhoven groeit en gaat de hoogte in. Dat is ook van invloed op de grond onder onze voeten. Hoe leggen we de fundering voor een bloeiende toekomst van onze stad? Tijdens Dutch Design Week gaat Eindhoven met de expositie IN DE VOLLE GROND op zoek naar de beste inrichting en meest optimale benutting van de bodem van de stad.

Basis voor de groeiende stad

Eindhoven is een stad die barst van de toekomstplannen. Dat zie je aan de groeiende skyline, maar vooral ook ondergronds. De bodem raakt zelfs zo vol dat nieuwe bomen haast geen plek meer hebben om wortel te schieten. Tegelijkertijd claimen actuele vraagstukken als energietransitie, klimaatadaptatie, drinkwatervoorziening en duurzame mobiliteit ook de ruimte.

In de volle grond vibes 2
In de volle grond
In de volle grond vibes 1
In de volle grond

Fundament voor ambities

Waar het tot nu toe onzichtbaar en grotendeels onderbelicht is gebleven, komt de ondergrondse drukte in de expo IN DE VOLLE GROND aan het licht. Op welk bodemontwerp kunnen we de toekomst bouwen? Hoe creëren we een vruchtbare bodem zodat de stad niet alleen kan groeien, maar straks ook kan bloeien? Klinkklare oplossingen of antwoorden zijn er nog niet. Met de tentoonstelling zet de gemeente Eindhoven het fundament van de groeiende stad op de agenda.

Ondergrondse vibes

Oké, de bodem is vol, maar hoe ziet dat er dan uit? Een letterlijk inkijkje geven is hierbij niet echt een optie. Om meer tot de verbeelding te kunnen spreken ontwierp fffunction studio een selectie visuals op basis van vibes met allerlei elementen uit de grond.