Update

Nieuwe videoserie 'Hungry for Design' live op This is Eindhoven

20 oktober 2020
  • Nieuws
Hungry for Design Annelies Hermsen

In het kader van de huidige maatregelen, waarin niet alleen design niet meer fysiek te beleven is tijdens DDW maar ook de horeca weer haar deuren heeft moeten sluiten, lanceerden we gisteren met ThisisEindhoven.com een nieuwe online serie, genaamd ‘Hungry for Design’. Wat gebeurt er als je de werelden van design en gastronomie bij elkaar brengt?

Nieuwe videoserie

In de zesdelige serie ‘Hungry for Design’ zijn topchefs gekoppeld aan lokale ontwerpers, en zijn de chefs uitgedaagd om een gerecht te ontwikkelen geïnspireerd door het werk van de ontwerper. Onder de chefs bevinden zich namen als Dick Middelweerd, Naresh Ramdjas en Cas Pikaar. De deelnemende ontwerpers zijn allen jonge, talentvolle designers met verschillende achtergronden: van social designer tot architect en van een geluidsontwerper tot een materiaal researcher. Het samenbrengen van de verschillende disciplines zorgt voor bijzondere samenwerkingen, verrassende raakvlakken en, natuurlijk, lekker eten.

In de studio gaan de duo’s met elkaar de keuken in en om tafel, onder leiding van moderator en fooddesigner Annelies Hermsen. Als dochter van sterren chef-kok Toine Hermsen en Design Academy Eindhoven alumna spreekt Annelies de taal van zowel de chef als ontwerper.

Hungry for Design Cas Lonny foto Blickfanger
Hungry for Design

In de mediaVandaag werd er in De Nieuws BV, een radio en televisieprogramma van BNNVARA, uitgebreid aandacht besteed aan Hungry for Design. Chef Cas Pikaar en ontwerper Lonny van Ryswyck sloten aan namens het format. Luister het fragment hier terug. Daarnaast wordt de serie deze hele week uitgezonden via DDW TV.

Online receptenIn aanvulling op de online serie zijn de recepten van de zes gerechten gedeeld, zodat de kijker thuis zelf aan de slag kan in de keuken. De zes afleveringen zijn online te vinden op ThisisEindhoven.com en het YouTube kanaal van @Eindhovencity. Bekijk de trailer hier:

Trailer Hungry for Design